嵘拓学习网——专注教育培训,助您走向成功!

返回
顶部
当前位置: 首页 >> 考研考博

四川大学241英语(自主命题)历年考研真题及详解

[] [] [] 发布人:嵘拓学习网   发布日期:2019-12-02 09:49   共 11 人浏览过

四川大学外国语学院241英语(自主命题)历年考研真题及详解

免费在线试看:http://rtw.100xuexi.com/Ebook/962926.html



内容简介
隐藏

本书收录了四川大学外国语学院“241英语(自主命题)”历年考研真题(注意:部分年份的科目代码会有变动,各年真题的科目代码也可能不一样,具体参见本书目录),且所有真题均提供详细的答案解析,备考价值尤为珍贵!




目录
隐藏

2006年四川大学外国语学院211二外英语真题及详解

2007年四川大学外国语学院211二外英语真题及详解

2008年四川大学外国语学院211二外英语真题及详解

2009年四川大学外国语学院211二外英语真题及详解

2010年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2011年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2012年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2013年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2014年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2015年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2016年四川大学外国语学院241二外英语真题及详解

2017年四川大学外国语学院241英语(自主命题)真题及详解

说明:部分年份的科目代码会有变动,各年真题的科目代码也可能不一样。




试读(部分内容)
隐藏

2006年四川大学外国语学院211二外英语真题及详解

Part  Reading Comprehension (2’×25=50’)

Passage One

A recent study, published last week’s Journal of the American Medical Association, offers a picture of how risky it is to get a lift from a teenage driver. Indeed, a 16-year-old driver with three or more passengers is three times as likely to have a fatal accident as a teenager driving alone. By contrast, the risk of death for drivers between 30 and 59 decreases with each additional passenger.

The adults also found that the death rates for teenage drivers increased dramatically after 10 p.m., and especially after midnight. With passengers in the car, the driver was even more likely to die in a late-night accident.

Robert Foss, a scientist at the University of North Carolina Highway Safety Research Center, says the higher death rates for teenage drivers have less to do with “really stupid behavior” than with just a lack of driving experience. “The basic issue.” he says, “is that adults who are responsible for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled a task driving is.”

Both he and the author of the study believe mat the way to mitigate (使……缓解) the problem is to have states institute so-called graduated licensing systems, in which getting a license is a multistage process. A graduated license requires that a teenager first prove himself capable of driving in the presence of an adult, followed by a period of driving with night of passenger restrictions, before graduating to full driving privileges.

Graduated licensing systems have reduced teenage driver crashes, according to recent studies. About hair of the states now have some sort of graduated licensing system in place, but only 10 of those states have restrictions on passengers, California is the strictest, with a novice (新手) driver prohibited from carrying any passenger under 20 (without the presence of an adult over 25) for the first six months.

1. Which of the following situations is must dangerous according to the passage?

A. Adults giving a lift to teenagers on the highway after 10 p.m.

B. A teenager driving after midnight with passengers in the car.

C. Adults driving with three or more teenage passengers late at night.

D. A teenager getting a lift from a stranger on the highway at midnight.

2. According to Robert Foss. The high death rate of teenage drivers is mainly due to ______.

A. their frequent driving at night

B. their improper way of driving

C. their lack of driving experience

D. their driving with passengers

3. According to Paragraph 3, which of the following statements is TRUE?

A. Teenagers should spend more time learning to drive.

B. Driving is a skill too complicated for teenagers to learn.

C. Restrictions should be imposed on teenagers applying to take driving lessons.

D. The licensing authorities are partly responsible for teenagers’ driving accidents.

4. A suggested measure to be taken to reduce teenagers’ driving accidents is that ______.

A. driving in the presence of an adult should be made a rain

B. they should be prohibited from taking on passengers

C. they should not be allowed to drive after 10 p.m.

D. the licensing system should be improved

5. The present situation in about half of the slates is that the graduated licensing system ______.

A. is under discussion

B. is about to be set up

C. has been put into effect

D. has been perfected

【答案与解析】

1.B  文章第一段倒数第二句“the death rates for teenage drivers increased dramatically after 10 p.m.”由此可见青年人深夜开车是危险的,B项正确。而第二句说“a 16-year-old driver with three or more passengers is three times…a teenager driving alone”,可知C项错误,不是adults。

2.C  第二段第一句“the higher death rates for teenage drivers… just a lack of driving experience”说明青少年驾车死亡率较高主要是由于缺乏驾驶经验,故选C。

3.D  第二段最后一句“adults who are responsible for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled a task driving is”,意思是“最根本的问题是发证机关没有意识到驾驶是一项多么复杂和技术性的工作”,可以推断发证机关对车祸的发生也有一定责任,因此D项正确。

4.D  第四段第一句“the way to mitigate (使……缓解) the problem is to have states institute so-called graduated licensing systems”说明驾照系统需要改进,故选D。

5.C  最后一段第二句“have some sort of graduated licensing system in place”意思就是put into effect,故选C。



相关资料推荐:

[全套]2020年四川大学外国语学院241英语(自主命题)考研全套资料

[全套]2020年四川外国语大学241英语考研全套资料

[全套]2020年四川大学外国语学院241英语(自主命题)考研题库【历年真题+章节题库+模拟试题】

[全套]2020年四川外国语大学241英语考研题库【历年真题+章节题库+模拟试题】

[电子书+打印版]四川外国语大学241英语历年考研真题及详解



————嵘拓学习网

关于我们 | 辅导协议 | 题库介绍 | 宝贝购买 | 联系我们 | 诚聘英才 | 管理后台

电话(微信):13631584664 QQ:1371921278

2007-2019  All rights reserved. 京ICP备09054306号 京公网安备110108008113号 新出发(京)批字第直110028号


在线客服